Column Bureau Tint: Lets chat! En alsjeblieft niet face-to-face op kantoor

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2018

Chatbots, Voice Search, Artificial Intelligence en nog een hele rits Het is geen toekomstmuziek meer, het gebeurt nu! Op dit moment maakt al ruim 1 op 5 mensen gebruik van Voice Search. Dus niet meer naar Google.nl en dan twee of drie zoekwoorden invullen, maar zoeken met volzinnen: Zoek een kapper in de buurt of Waar vind ik Bureau Tint. Een letterlijke vraag stellen dus.

Op dit moment ligt de focus bij veel bedrijven nog op content-strategieën voor sociale media. Welk bericht zal ik vandaag op Facebook plaatsen en welke foto trekt veel aandacht op Instagram? De realiteit is echter dat de sociale media apps inge-haald worden door de Chatbot- en Messaging apps. De verwach-ting is zelfs dat meer dan 80% van de bedrijven in 2020 gebruik zal maken van deze Chatbots. Je kunt daarmee namelijk, bijvoor-beeld door middel van Facebook Messenger, al antwoorden op vragen voor-definiëren. Hierdoor krijgt een potentiële klant respons op de meer eenvoudige vragen. Wanneer hij vervolgens rechtstreeks contact opneemt is dit vanwege serieuze interesse. Dit levert je betere, kansrijkere leads en een groter slagingsper-centage voor je sales. Het mooie is bovendien, dat Chatbots leren van de vragen die gesteld worden én jij hier als bedrijf zijnde dus ook weer van kunt leren.

Wil je eens van gedachte wisselen over nieuwe ontwikkelingen in digitale communicatie? Neil Tomlow is online media-adviseur en mede-eigenaar van Bureau Tint. Met veel nieuwsgierigheid houdt hij de nieuwste technieken en ontwikkelingen in de gaten én kijkt hij of dit effectief toepasbaar is voor bedrijven.

Bureau Tint, speels in communicatie
info@bureautint.nl
077-7630750