Culinair genieten bij hotel-restaurant Valuas

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2018

Hotel restaurant Valuas is een begrip in Venlo en omstreken. Het succes van de Valuaskroket reikt zelfs nog verder met een afzetmarkt van Texel tot Maastricht. Ondernemers uit de regio reizen dan ook graag af naar de Sint Urbanusweg voor een zakenlunch of privédiner met schitterend uitzicht over de Maas.Hotel Restaurant Valuas draait al jaren mee in de hogere culinaire regionen. In 2005 ontving het restaurant een Michelinster en in 2006 werd de brasserie bekroond met een Bib Gourmand. Eigenaar en chef-kok Eric Swaghoven hanteert een internationale kaart met lichte gerechten. Op de wijn-kaart staat wijnen uit alle wind-streeken. Signatuurgerechten zijn naast de beroemde Valuaskroket de ossenhaas Stroganoff, de tonijnteriyaki met texturen van basmatirijst, sesamzaad en groente en de coquilletartaar met aardappelspaghetti en spek. "Naast de vaste kaart organiseren we culinaire themaperiodes zoals de kreeftenmaand en de Spaanse tiendaagse. In november serveren we in het kader van de mousserende tiendaagse een driegangendiner met bij elke gang een passende champagne", aldus Swaghoven.

Onder andere ondernemers uit de regio reizen graag naar het restaurant af. "Zij worden hier op hun wenken bediend", vertelt Swaghoven. "Lunchen of dineren in alle rust kan in de hotelbar of de wijnruimte. Deze ruimtes zijn van diverse AV-middelen voorzien voor bijvoorbeeld het houden van presentaties. Wie het juist leuk vindt om collega-on-dernemers te treffen, kan kiezen voor de informele brasserie of het meer formele restaurant waar we onder andere een tweegangen zakenlunch serveren. Ook feesten en recepties kunnen we hier verzorgen. Groot voordeel is dat we net buiten het centrum van Venlo liggen en beschikken over eigen parkeergelegenheid en 17 hotelkamers. Je kunt hier alle kanten op."

www.valuas-hr.nl