Vernieuwingsslag kennis- en netwerkcongres CONNECTED

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2018

Organisatie zet in op interactief programma, nieuwe relaties en meerwaarde voor bezoekers


Op dinsdag 9 april 2019 is de 4e editie van CONNECTED, het kennis- en netwerkcongres in de Maaspoort in Venlo. Vorige editie ontmoetten 400 ondernemende professionals elkaar en kregen zij kennis en inspiratie aangeboden op de themas inno-vatie en duurzaamheid. In drie edities groeide het evenement van 300 naar 400 bezoekers uit het bedrijfsleven, onderwijs en (semi-)overheid. Aanvankelijk afkomstig vanuit de regio Venlo en inmiddels uit heel Noord-Limburg en zelfs de rest van de provincie. Daarmee is het evenement uitgegroeid tot een vast ontmoetingspunt waar bezoekers even uit de dagelijkse praktijk stappen om geïnspireerd te worden tot het aangrijpen van nieuwe (business)kansen en het leggen van nieuwe samenwerkingsverbanden.


OOK CONNECTED ZELF VERNIEUWT
Als je als organisatie je bezoekers informeert over actuele trends en ontwikkelingen die voor hen relevant zijn, én aanmoedigt tot innovatie, moet je ook als evenement ver-nieuwen. Na drie edities en veel feedback en suggesties van bezoekers is 9 april het moment waarin een grote vernieuwingsslag te zien en ervaren zal zijn. Bezoekers worden in de netwerkpauzes actief gestimuleerd om andere, nieuwe contacten aan te boren. Daarvoor worden een aantal hele leuke, vernieuwende en toegankelijke methodes toegepast, in samenwerking met externe partijen. Het doel waarmee de bezoeker naar het evenement is gekomen en de vragen die hem of haar bezighouden zullen daarbij ook centraal komen te staan. In het programma van plenaire sprekers en parallelsessies wordt veel meer interactie toegepast. Er worden meer interviews en forums georganiseerd waarin de bezoeker een actieve rol kan spelen en in het gesprek betrokken kan worden. Daarmee worden kennis en ervaringen van sprekers én bezoekers gedeeld en krijgen vragen van bezoekers een belangrijke plek. Tot slot is er een plenaire afsluiting met een sensationele act, die met een daverende show de rode draad en belangrijkste leermomenten van de dag over de bühne brengt in de prachtige theatersfeer van De Maaspoort.

THEMAS KENNIS- EN INSPIRATIEPROGRAMMA
Onderwerpen die actueler en belangrijker zijn dan ooit, krijgen in het programma van CONNECTED een plek. Verschillende partners waaronder key partner ABN AMRO, en ook andere bedrijven, onderwijsinstellingen en belangenverenigingen zullen kennis en inspiratie overbrengen met betrekking tot themas zoals innovatie, duurzaamheid en arbeidsmarkt. Daarbij zal er ook weer aan-dacht zijn voor initiatieven en ontwikkelingen in de regio. In samenwerking met gewaardeerde media-partner Noord-Limburg Business wordt er weer een interessante en interactieve parallelsessie aangeboden. Het compacte sprekersprogramma begint 9 april om 13.00 uur en wordt voorafgegaan door een lunch om 12.00 uur, zodat bezoekers hun tijd die dag zo efficiënt mogelijk kunnen benutten. Om 18.00 uur wordt het programma afgesloten met een naborrel.

NIEUW LOGO EN WEBSITE
De inhoudelijke vernieuwing resulteert ook in een nieuwe uitstraling van CONNECTED, met de lancering van een vernieuwd logo en nieuwe website. Deze wordt naar ver-wachting januari 2019 gelanceerd. Niet veel later kunnen geïnteresseerden zich dan ook voor het nieuwe programma inschrijven. Bezoekers kunnen gratis entree verkrijgen met een relatiecode verstrekt door een van de partners, of een toegangskaart kopen á 149 ex btw. Voor ondernemende professionals die bereid zijn even de waan van de dag te laten voor wat het is, en de dag na CONNECTED met nieuwe contacten, ideeën én energie aan de slag willen gaan, is het de moeite waard om in te schrijven voor dinsdag 9 april 2019!