VVV-Venlo stevig in de lift

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2018

We mogen met gerust hart stellen dat het crescendo gaat met VVV-Venlo. De Venlose Eredivisionist timmert flink aan de weg. Niet alleen op sportief gebied, maar zeker ook qua service aan toeschouwers en sponsors.

De meest zichtbare verandering is de gloednieuwe parkeerplaats voor het stadion. Sinds De Koel in 1972 werd opgeleverd, was de parkeerplaats veel bezoekers van de club een doorn in het oog. De asfalttoplaag vertoonde al snel na de oplevering scheuren en gaten, terwijl op andere plaatsen boomwortels door het dek omhoog schoten. Daardoor ontstond er in de loop van de jaren een parkeerplaats die in veel opzichten deed denken aan een maanlandschap. Gaten werden gedicht met nieuw asfalt zodat een soort lappendeken ontstond waarin weer nieuwe gaten, ver-zakkingen en bulten zorgden voor grote problemen. Menig knalpijp of bumper is in de loop der jaren gesneuveld en ook banden en ophanging van autos hadden zwaar te lijden onder de meer dan erbarmelijke omstandig-heden. Het was, kortom, kommer en kwel.

Nadat in de loop van vorig seizoen het sta-dion en de omliggende gronden door de club werden aangekocht van de gemeente Venlo, werden de plannen voor renovatie steeds concreter. Het stadion wordt de komende jaren gefaseerd opgeknapt en uitgebreid. Begin volgend jaar wordt de nieuwe entree gerealiseerd. Maar als eerste gingen de afgelopen weken de Zuid-tribune en de grote parkeerplaats voor het stadion op de schop. De Zuid-tribune kreeg een nieuw dak en een nieuwe achterwand, waardoor supporters er weer droog en uit de tocht kunnen zitten.

De parkeerplaats kreeg te maken met een grootscheepse renovatie. Het volledige plein werd beklinkerd, waardoor eventuele toekomstige aanpassingen ook nog eens eenvoudig gerealiseerd kunnen worden. Het resultaat is geweldig en de positieve reacties logen er niet om. Eindelijk heeft de club zijn Eredivisiewaardige parkeerplaats, die toch een visitekaartje is voor de club. En het blijft dus niet bij de Zuid-tribune en de parkeerplaats. Als alles volgens plan verloopt, wordt begin 2019 begonnen met de bouw van een gloednieuw entreegebouw. Bezoekers en partners van de club kunnen daardoor onder veel betere omstandigheden worden ontvangen. Bovendien komt er ruimte voor een fraaie nieuwe fanshop, een museum en vooral een balie waar bezoekers van het stadion welkom worden geheten en waar ze met alle egards ontvangen kunnen worden.

Volgende zomer volgt dan weer een nieuwe fase in de verbouwing. Dan wordt de Oost-tribune, die nu uit louter staanplaatsen bestaat, gerenoveerd en uitgebreid. Er komt dan een aantal rijen met zitplaatsen boven en onder de tribune worden ruimtes gecreëerd waar onder meer een Fanzone zal worden gerealiseerd waar de trouwe supporters van de club van een natje en een droogje voor-zien kunnen worden.

Kortom, VVV-Venlo is volop in beweging. De toekomst ziet er gezond uit voor de mooiste Eredivisieclub van Noord-Limburg!