Business Flitsen

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2018

Road2USA&Canada

De VS en Canada staan in de top van landen om met succes internationaal te ondernemen. Het zakelijke klimaat is zeer goed, het ondernemerschap wordt gestimuleerd en het zakendoen relatief gemakkelijk gemaakt. Wil je je in een van deze landen vestigen of ben je van plan dit te gaan doen? Kom dan op maan-dag 26 november naar de Road2USA&CanadaXL in Tilburg, hét netwerkevenement voor ondernemers die succesvol de Noord-Amerikaanse markt willen betre-den of uitbreiden. Dit event wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO.NL in samenwerking met KVK. Locatie: Koning Willem II stadion. Tijd: 12.00-18.00. Meer informatie: www.kvk.nl/evenementen


Noord-Limburg deelt elektrische autos en -fietsen

Op donderdag 1 november 2018 gaven Eric Beurskens, voorzitter Trendsportal samen met de wethouders van de 8 deelnemende gemeenten en Eric Geurts, gede-puteerde provincie Limburg het startsein aan Mobie: duurzaam deelvervoer Noord-Limburg. Doel van het project is kennis opdoen zodat in 2020 iedereen in Noord-Limburg een elektrische deelauto of -fiets kan boeken. Vanaf dit moment rijden er 8 elektrische BMWi3 en 16 elektrische deelfietsen rond in Noord-Limburg. In eerste instantie zijn deze beschikbaar voor medewerkers van de 8 deelnemende gemeenten. Om zo kennis te vergaren en op te schalen; om eind 2020 vijftig tot honderd duurzame deelvoertuigen beschikbaar te stellen voor iedereen in Noord-Limburg. De acht Noord-Limburgse gemeenten treden vanuit Trendsportal op als initiatiefnemer voor duurzaam deelvervoer, om vervolgens bedrijven en inwoners mee te laten doen. Sommigen zeggen: de auto op waterstof is nog beter. Dat klopt, alleen die is er nog niet. Door nu te starten zet je nu een verandering in beweging, waarop je samen met andere partijen kan doorbouwen. Iets om trots op te zijn Noord-Limburg!, zo spreekt Eric Geurts de aanwezigen op het evene-ment toe. Trendsportal is een samenwerkingsverband waarin de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Venray, Peel en Maas, Beesel, Horst aan de Maas en Venlo werken aan slimme mobiliteit van morgen. Hiervoor is eind 2017 een gezamenlijke mobi-liteitsvisie opgesteld met concrete doelen en projecten die samen met het bedrijfsleven en inwoners worden opgepakt. Mobie is een project dat in samenwerking met Stichting Limburg Elektrisch (GoodMoovs), HetEnergieBureau en de Provincie Limburg is ontwik-keld. Samen tekenden de partijen de intentieverklaring om Mobie tot een succes te maken. Meer informatie: Trendsportal.nl en mobie.nu. Foto: Startschot van Mobie met de wethouders van de deelnemende gemeenten, Eric Beurskens, voorzitter Trendsportal en Eric Geurts, gedeputeerde Provincie Limburg.


Deel uw nieuws met Noord-Limburg Business!

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Noord-Limburg Business publiceert dit graag voor u op de website! Heeft u een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.