Zakenautotestdag Testverslagen

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2018

Hyundai KONA Electric
Dealer: Oostendorp Auto Hyundai Venray
Afgevaardigde tijdens testdag: Michiel Brouns


Jop Kortooms

"Mooi en zeer pittig, deze Hyundai KONA Electric, met veel power aan boord en tegelijkertijd een groot comfort. De stoelen laten zich elektrisch geheel naar wens afstellen. Verder biedt hij een pret-tige navigatie, achteruitrijcamera, dode-hoekassistentie en een goede audio-installatie."

Pierre Tychon

"Voor een volledig elektrische auto vind ik de prijsstelling goed. De KONA rijdt prettig, biedt een hoge zit, een prima zicht rondom, een duidelijk navigatie-systeem, een fijn head-up display en een nette afwerking. Voor een gezin met twee opgroeiende pubers valt de ruimte achterin wat krap uit."

Jeff Pereira

"Je moet rekening houden met een lange laadtijd en een hoge prijs, maar verder laat de Hyundai KONA een uitstekende indruk achter, met veel zitcomfort, per-fect verstelbare stoelen en gemakkelijk bedienbare navigatie. Hij blijkt heel snel in het optrekken; het hoge koppel is voelbaar."

Bart Hopman

"Ik ervaar de Hyundai KONA als heel degelijk en comfortabel, maar de prijs ligt wel hoog naar de normen van dit merk, al profiteer je van lage bijtelling. De stoe-len zitten goed en beschikken over een koelende functie. Verder bevindt zich een duidelijk en overzichtelijk multime-diasysteem aan boord."


Specificaties

Merk: Hyundai
Model: KONA Electric
Uitvoering: Premium
Transmissie: 1 traps automaat Single Speed Reduction Gear
Brandstof: stroom
Motor: elektro
Vermogen: 204 pk
Verbruik: 14,3 kWh/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 7,6 s
Topsnelheid: 167 km/h
Uitrusting: metallic lak
Verkoopprijs:  € 44.995,-
Vanafprijs: € 39.195,-
Fiscale bijtelling: 4%
Leaseprijs: € 652,- (full operational, 30.000 km/jaar, 48 maanden, excl. BTW)
Informatie: www.oostendorp-auto.nl


Hyundai IONIQ Electric
Dealer: Oostendorp Auto Hyundai Venray
Afgevaardigde tijdens testdag: Vincent Kools

Maurice Smals

"Bij de Electric vind ik de actieradius wat te beperkt en ik moet wennen aan de balk in de achterruit, maar verder overtuigt de Hyundai IONIQ me met een goed rijgedrag, een makkelijk instelbaar navigatiesysteem, voldoende (zit)comfort en veiligheid. Qua prijs-kwaliteitverhouding prima."

Jan Smets

"Standaard een complete auto, met alle opties aanwezig. Het zicht naar achteren valt wat tegen, maar de IONIQ rijdt lekker rustgevend en trekt met zijn traploze overbrenging vloeiend op. De uitstra-ling aan de buitenkant zou voor mij een reden voor aanschaf kunnen zijn."

Stefan de Groot

"Van buiten vind ik deze Hyundai een beetje saai en eigenlijk niet zo fraai, maar van binnen ziet hij er wel heel mooi uit. De bijtelling is laag, maar de actieradius helaas ook. Je zit er echter heel goed en comfortabel in, de navigatie werkt prima en als totaal vormt dit een prima, veilige auto."

Bart Hopman

"Gezien zijn lage bijtelling snap ik deze keuze wel. Sowieso een goede, degelijke auto, mooi van binnen en buiten en met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Achteruitrijcamera en navigatie werken uitstekend, de audio is top en ondanks de vele functies vind ik de bediening duidelijk."


Specificaties

Merk: Hyundai
Model: IONIQ Electric
Uitvoering: Premium
Transmissie: 1 traps automaat Single Speed Reduction Gear
Brandstof: stroom
Motor: elektro
Vermogen: 120 pk
Verbruik: 11,5 kWh/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 9,9 s
Topsnelheid: 165 km/h
Uitrusting: ledverlichting voetenruimte, metallic lak
Verkoopprijs: € 38.399,-
Vanafprijs: € 33.995,-
Fiscale bijtelling: 4%
Leaseprijs:  € 586,- (full operational, 30.000 km/jaar, 48 maanden, excl. BTW)
Informatie: www.oostendorp-auto.nl


Toyota C-HR
Dealer: Oostendorp Auto Toyota Venray
Afgevaardigde tijdens testdag: Daan Bruijsten

Frank Faassen

"Futuristisch qua model en hij ziet er stoer uit, deze Toyota C-HR. Hij zit hoog, maar ietwat plakkerig. De navigatie voldoet prima en het audiosysteem van JBL vind ik ronduit top. Een moderne auto met de nieuwste stand van zaken aan boord, die met zijn hybride techniek zijn prijs waard is."

Arthur Noten

"Een mooie, sprekende auto met veel comfort en een om de bestuurder heen gebouwde cockpit, al mocht het interieur best iets spannender. Hij rijdt zeer soepel en zuinig, maar sprint als het nodig is, dankzij zijn hybridetechniek. De buiten-spiegel bevat extra lampjes voor de dode hoek."

Jeff Pereira

"Door de prijs-kwaliteitverhouding, het betrouwbare imago, de luxe uitstraling, de goede rijeigenschappen, het perfecte interieur met dito stoelen, de prachtige JBL-audio staat het voor mij vast: dit is de fijnste testauto van vandaag. Wel moet het uitdagende model bij je smaak aansluiten."

Pierre Tychon

"Voor de combinatie van gezins- en zake-lijke auto zou ik eerder een Toyota RAV4 kiezen, maar de C-HR voelt zeker veilig aan, laat een mooie afwerking zien en is prettig comfortabel. Hij biedt een hoge funfactor door het enigszins onconventionele model. Het zicht rondom vind ik wat beperkt."


Specificaties

Merk: Toyota
Model: C-HR
Uitvoering: adventure
Transmissie: CVT-automaat
Brandstof: benzine
Motor: 1.8 Hybrid Electric
Vermogen: 122 pk
Verbruik: 3,8 kWh/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 11 s
Topsnelheid: 170 km/h
Uitrusting: Adventure pack met lederen bekleding, matzwarte 18 lichtmetalen velgen, premium JBL-audiosysteem en bi-tone kleurstelling
Verkoopprijs: € 36.675,-
Vanafprijs: € 25.895,-
Leaseprijs: vanaf € 379,- per maand
Informatie: www.oostendorp-auto.nl


Renault ZOE
Dealer: Janssen Kerres Automotive
Afgevaardigde tijdens testdag: Peter Hommes

Stefan de Groot

"Uiterlijk best mooi, deze Renault ZOE. Hij biedt een lekkere zit, een mooi navigatie-scherm en een goed functionerende, han-dige achteruitrijcamera. Hoewel hij gezien het ruimteaanbod niet goedkoop is, valt de bijtelling gunstig uit."

Daniel Hendriks

"Voor de prijs-kwaliteitverhouding zou ik de ZOE gerust aanschaffen. Voor dat bedrag krijg je een representatieve ver-schijning, die heel soepel en stil rijdt, aangenaam zit en over een complete uit-rusting beschikt. Alles zit erop en eraan, inclusief een prima navigatiesysteem. Dat vind ik een 8 waard."

Jeff Pereira

"Deze auto zou ik puur inzetten voor woon-werkverkeer of vanuit maatschap-pelijk verantwoord perspectief. Hij rijdt prima en comfortabel, zit perfect en kent een luxe afwerking, een goede Bose®-in-stallatie en een eenvoudig te bedienen navigatie."

Jop Kortooms

"Of ik deze Renault zou aanschaffen? De elektrische aandrijving is in ieder geval een enorm pluspunt. Comfortabel en mooi afgewerkt is hij ook, met een rustig rijgedrag en functies die naar behoren werken, zoals navigatie en achteruitrijcamera."

Specificaties

Merk: Renault
Model: ZOE
Uitvoering: R90 Bose
Transmissie: automaat
Brandstof: stroom
Motor: elektro
Vermogen: 92 pk
Verbruik: 11,4 kWh/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 11,4 s
Topsnelheid: 135 km/h
Uitrusting: Bose®-audiosysteem
Verkoopprijs: € 37.890,-
Vanafprijs: € 32.890,-
Leaseprijs: € 595,- (full operational, 30.000 km/jaar, 48 maanden, excl. BTW)
Informatie: www.janssenkerres.nl/renault


Nissan LEAF
Dealer: Janssen Kerres Automotive
Afgevaardigde tijdens testdag: Peter Hommes


ARTHUR NOTEN
“Een rustige, degelijke auto, deze LEAF. Qua uiterlijk mag hij van mij wat spannender, maar het rijgedrag voldoet uitstekend en er heerst veel rust aan boord. Ik heb trouwens de indruk dat je vrij hoog zit. De navigatie laat aan duidelijkheid enigszins te wensen over, maar de Bose®-audio is goed.”

JOP KORTOOMS
“Van buiten niet direct de meest sportieve auto, maar het interieur heeft mij positief verrast, mede door het ruimteaanbod, de lederen uitvoering en de overige luxe. Daarnaast blijkt de LEAF comfortabel. Ik vind het audiosysteem erg gebruiksvriendelijk.” 

BART HOPMAN
“Mooi hoor, deze Nissan LEAF, bovendien netjes afgewerkt, zuinig en goedkoop. Deze versie zat vol opties die voor erg veel gemak in het verkeer zorgen. Hij zit en rijdt lekker, voelt rustig aan en trekt vlot op. Zelf zou ik wel eerder naar een sportievere auto met een grotere range zoeken.”

PIERRE TYCHON
“Naar mijn mening de grootste verrassing van de dag. De LEAF komt beslist op mijn shortlist te staan, want ik vind hem ruim, degelijk, representatief en luxe afgewerkt, met lederen bekleding inclusief blauwe stiksels. Verder ligt hij als een blok op de weg en biedt hij een goed zicht rondom.”

Specificaties

Merk: Nissan
Model: LEAF
Uitvoering: Tekna
Transmissie: automaat
Brandstof: stroom
Motor: elektro
Vermogen: 150 pk
Verbruik: 14,1 kWh/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 7,9 s
Topsnelheid: 144 km/h
Uitrusting: pro pilot
Verkoopprijs: € 40.390,-
Vanafprijs: € 36.890,-
Leaseprijs: € 630,- (full operational, 30.000 km/jaar, 48 maanden, excl. BTW)
Informatie: www.janssenkerres.nl/nissan


Kia Stinger
Dealer: VDNS Venlo
Afgevaardigde tijdens testdag: Maarten Peeters


COCK OOMS
“Een topauto, als je budget het toelaat, met een supergoede prijs-kwaliteitverhouding. Grote klasse. Enig minpuntje vind ik de kleine achterruit, maar dat is een kwestie van wennen. Erg prettig dat je in de voorruit een weergave van de navigatie ziet, zodat je niet afgeleid raakt onder het rijden.”

APPIE WEIJS
“Deze auto kende ik nog niet. Hij is mooi, verrassend, comfortabel, veilig, sportief en daardoor voelt het goed om erin te rijden. De stoelen kun je op heel veel manieren aanpassen. Supercool dat er een head-up display in zit. Wel vind ik de prijs aan de hoge kant en de instap nogal laag.”

JAN SMETS
“Wat een vet geluid laat deze Kia Stinger horen. Hij is duidelijk sportief en kent qua rijprogramma’s veel mogelijkheden. Je zit er heerlijk in en kijkt uit op een head-up display in de voorruit. Een zeldzame, aparte auto. Het gegeven dat je hem niet vaak ziet, zou voor mij een reden voor aanschaf zijn.”

JOP KORTOOMS
“Een erg mooie auto met een prachtige afwerking. Hij rijdt erg pittig en sportief en biedt een perfect zitcomfort, met een stoel die zich volledig automatisch instelt. Verder vind ik de 360-gradencamera zeer prettig. Best prijzig, deze Kia; met alle opties doet hij niet onder voor de concurrentie.”

Specificaties

Merk: Kia
Model: Stinger
Uitvoering: 2.0 Turbo GT-Line
Transmissie: 8-trapsautomaat
Brandstof: benzine
Motor: 1.998 cm3
Vermogen: 255 pk
Verbruik: 8,2 l/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 6,3 s
Topsnelheid: 233 km/h
Uitrusting: 8-inch navigatiesysteem, achteruitrijcamera, Harman Kardon Premium Sound System met 15 speakers en DAB+, dodehoekdetectie, head-up display, parkeersensoren voor en achter, ledkoplampen, autonoom remsysteem, glazen schuif-kanteldak, smart key, elektrisch bedienbare achterklep, lederen interieur,
elektrische stoelverstelling met geheugen, stoelverwarming en -koeling, achterbankverwarming
Verkoopprijs: € 68.995,-
Vanafprijs: € 62.995,-
Leaseprijs: € 1.290,- (full operational, 30.000 km/jaar, 48 maanden, excl. BTW)
Informatie: www.kia.com/nl/dealers/vdns


Kia Niro
Dealer: VDNS Hansen Venray

Afgevaardigde tijdens testdag: Bas Gielen

DANIEL HENDRIKS
“Representatief en modern, de Kia Niro met zijn hybridetechniek. Hij ziet er erg strak uit van binnen, zit lekker en de stoelen laten zich handig verstellen. Ook de audio-installatie vind ik goed. Een argument om deze auto aan te schaffen zou vooral het interieur zijn. Ik waardeer hem met een 8.”

JEFF PEREIRA
“Een echte reisauto, mooi en chique uitgevoerd, met als voordeel dat hij niet ‘gestekkerd’ hoeft te worden. Het testmodel bevat te veel voorzieningen om op te noemen, met maximale veiligheid. Rijgedrag en comfort staan op hoog niveau en de Niro heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

COCK OOMS
“Deze auto zou ik vandaag willen aanschaffen; hij voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. Uitstraling, comfort en zeker de zuinigheid spreken mij aan. Het multimediasysteem geeft prima informatie en je kunt het scherm zo druk maken als je zelf wilt. Wel vind ik het pedaal van de parkeerrem ouderwets.”

PIERRE TYCHON
“Ik ben positief verrast over de Niro. Je krijgt echt waar voor je geld bij deze keurige, mooi afgewerkte en complete auto. Hij biedt veel ruimte, zeker achterin en prima stoelen met veel steun, verwarming en ventilatie. Verder beschikt hij over duidelijk afleesbare 3D-navigatie en goede JBL-audio.”

Specificaties

Merk: Kia
Model: Niro
Uitvoering: 1.6 GDi Hybrid
ExecutiveLine
Transmissie: 6-trapsautomaat
Brandstof: benzine + stroom
Motor: 1.580 cm3 + elektro
Vermogen: 141 pk
Verbruik: 4,4 l/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 11,5 s
Topsnelheid: 162 km/h
Uitrusting: navigatie, (7 jaar gratis updates bij onderhoud), achteruitrijcamera, JBL-audiosysteem met DAB+, xenon verlichting, adaptive cruise control, noodremassistent, lederen interieur, stoelverwarming en -ventilatie, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen, 18-inch lichtmetalen wielen, draadloos
oplaadstation voor smartphone (modelafhankelijk)
Verkoopprijs: € 35.395,-
Vanafprijs: € 27.995,-
Leaseprijs: € 599,- (full operational, 30.000 km/jaar, 48 maanden, excl. BTW)
Informatie: www.kia.com/nl/dealers/vdns


Mercedes-Benz A 200
Dealer: Smeets Mercedes-Benz Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Bér Kerren

FRANK FAASSEN
“Echt een Mercedes-Benz, met in de cockpit alles in de juiste verhouding, een indrukwekkend dashboard, een verrassende 3D-navigatie en technologie op topniveau. In de sportstand levert hij puike prestaties. Alleen de ruimte achterin vind ik niet geweldig.''

ARTHUR NOTEN
“Ik ben de grootste fan van deze auto. Naar mijn mening uniek in zijn klasse, want prachtig om te zien, enorm stijlvol afgewerkt en uitgerust met interessante technische vondsten, zoals een spraaksysteem dat je in staat stelt alles met je stem te bedienen. Voor deze prijs krijg je veel terug.''

MAURICE SMETS
“Een naar keuze instelbaar dashboard en een fantastisch navigatiesysteem met een live camera, dat heb ik nog nooit zo ervaren. Ronduit een prachtige compacte auto met een hoge afwerkingsgraad, een goed zitcomfort, veel veiligheid en een representatie. Ik schatte hem vooraf duurder in.”

MARKUS MATZKEIT
“Mijn eerste indruk? Mercedes-Benz, in alle opzichten. De A 200 biedt een prima zitcomfort, maar standaard geen elektrische stoelverstelling. Daarentegen zit er een fraai virtueel dashboard met augmented reality in. Geschikt als dagelijkse auto, maar voor maximaal twee personen.”

Specificaties
Merk: Mercedes-Benz
Model: A-Klasse
Uitvoering: A 200 Launch Edition
Transmissie: 7-trapsautomaat
Brandstof: benzine
Motor: 1.332 cm3
Vermogen: 163 pk
Verbruik: 5,2 l/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 8,0 s
Topsnelheid: 225 km/h
Uitrusting: Artico-lederlook-/Dinamica-microvezelinterieur, panoramisch schuifdak, DAB+, Night-pakket, AMG Line, Premium Pack, MBUX augmented reality voor navigatie, viervoudig verstelbare lendensteun
Verkoopprijs: € 46.362,-
Vanafprijs: € 30.687,-
Leaseprijs: € 699,- (full operational, 30.000 km/jaar, 48 maanden, excl. BTW)
Informatie: www.smeets.ag


Mercedes-Benz E 200
Dealer: Smeets Mercedes-Benz Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Jeroen Janssen

BART HOPMAN
“Prachtig, deze cabriolet van Mercedes-Benz, precies mijn smaak. Het zitcomfort is van hoog niveau en je kunt met deze grote en toch overzichtelijk auto lekker cruisen. Opties genoeg; zelfs nekverwarming zit erin.”

FRANK FAASSEN
“Het motorvermogen van de E 200 vind ik aan de lage kant, dus zou ik eerder voor een zwaardere krachtbron kiezen, maar met zijn uitstraling is deze cabriolet zijn stevige prijs wel waard. Hij biedt een hoogwaardige afwerking, een overzichtelijk navigatiescherm en een handige 360-gradencamera.”

APPIE WEIJS
“Als jonge oudere zit je best laag, maar als we ieder jaar zo’n weer hadden als nu, zou ik deze cabriolet graag aanschaffen. Hij is mooi, degelijk, comfortabel en uitgevoerd met alle denkbare opties die ik belangrijk vind, ook qua veiligheid. Een zeer representatieve auto met een uitstekende wegligging.”

COCK OOMS
“De Lotto winnen en hem gelijk aanschaffen… Echt een pracht van een auto voor een redelijke prijs, deze Mercedes-Benz E 200 Cabriolet. Qua voorzieningen die het rijden makkelijker maken klopt hij van alle kanten en de instelmogelijkheden van de stoelen zou je bijna overdreven noemen.”

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz
Model: E-Klasse Cabriolet
Uitvoering: E 200
Transmissie: 9-trapsautomaat
Brandstof: benzine
Motor: 1.991 cm3
Vermogen: 184 pk
Verbruik: 7,5 l/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 8,1 s
Topsnelheid: 234 km/h
Uitrusting: metallic lak, nappalederen interieur, Spoorpakket, windscherm, essenhouten sierdelen, AMG Line exterieur, antidiefstalpakket, Nightpakket, 20-inch multispaaks lichtmetalen wielen, Premium Pluspakket, Technology-pakket
Verkoopprijs: € 86.688,-
Vanafprijs: € 73.533,-
Leaseprijs: € 1.349,- (full operational, 30.000 km/jaar, 48 maanden, excl. BTW)
Informatie: www.smeets.ag


Mazda 6
Dealer: Automobielbedrijf Peeten

Afgevaardigde tijdens testdag: René van Boekholdt

APPIE WEIJS
“Een topauto, speciaal voor de kilometervreter, deze Mazda 6. Hij rijdt relaxed en beschikt over alle comfortvoorzieningen, zelfs stoelkoeling. Daarbij heeft hij de beste prijsstelling in zijn segment, die goed in balans is met de kwaliteit. Persoonlijk kijk ik erg uit naar de 2019-versie van de CX-5.”

COCK OOMS
“Verwacht van deze 6 geen sportwagen, maar een rustige auto om heerlijk in te reizen, met veel comfort. Als het gaat om zitkwaliteit en instelmogelijkheden van de stoelen, klopt alles voor honderd procent. De achteruitrijcamera werkt optimaal, net als de navigatieweergave in de voorruit.”

FRANK FAASSEN
“Deze auto zou ik vooral aanschaffen om comfortabel te toeren. Echt een grote limousine met veel binnenruimte en goede, geventileerde stoelen. De Bose®-installatie laat een mooi geluid klinken en het head-up display is wat mij betreft top. Wel wat weinig motorvermogen, moet ik zeggen.”

ARTHUR NOTEN
“Een aanrader. Wat een mooi afgewerkte auto in een krachtige kleur, die dankzij zijn doordachte benzinemotor overtuigend accelereert. De elektrisch verstelbare stoelen zorgen voor een prettig zitcomfort, audio en navigatie zijn top en van de prijs-kwaliteitverhouding valt niets verkeerds te zeggen.”

Specificaties

Merk: Mazda
Model: 6 Sedan
Uitvoering: SkyActiv-G 2.0 165
Signature Automaat
Transmissie: 6-trapsautomaat
Brandstof: benzine
Motor: 1.998 cm3
Vermogen: 165 pk
Verbruik: 6,2 l/100 km
Acceleratie 0-100 km/h: 10,1 s
Topsnelheid: 209 km/h
Verkoopprijs: € 46.645,-
Vanafprijs: € 36.990,-
Leaseprijs: € 689,- (full operational, 25.000 km/jaar, 48 maanden, excl. BTW)
Informatie: www.peetenmobiel.nl